Več kot 60 letna tradicija.

Z glino se ukvarjamo že od leta 1950 in trudimo se ohraniti to tradicijo.

" V Sloveniji sem se prvi intenzivno začel ukvarjati z glino za alternativno zdravljenje, včasih sem bil deležen posmeha "

 


Srečanje z zeliščarjem patrom Simonom Ašičem

Leta 1976 sem imel veliko srečo, da me je obiskal zeliščar pater Simon Ašič, kateri je uspešno zdravil z glino. Po vsej Sloveniji je iskal glino in testiral njeno zdravilno moč. Izvedel je tudi za Komendo in zame in nas obiskal. Ob dotiku naše gline mi je rekel, »To je to kar iščem že 20 let«. Predal mi je prvo znanje o pripravi gline za zdravljenje.

Moram izpostaviti nekaj, kar je bistvenega pomena v tej zgodbi. Ko mi je pater Ašič povedal oziroma razložil kako lahko glina pripomore pri zdravljenju človeka, pa naj bo to preventiva ali kurativa, sem začel glino raziskovati. Pogovarjal sem se z znanimi strokovnjaki, kot so zdravniki, alternativni zdravilci, ekologi in geologi. Vsi so mi potrdili da je glina naravno zdravilo, katero obstaja kot prastaro zdravilo. O tem je napisana tudi knjiga »Glina zdravi«.

Trdo delo se obrestuje

Ko sem leta 2000 začel prodajo na domu, z glino v malih embalažah, je bila to majhna prodaja. Le-ta pa je hitro narasla, ko sem pričel z raznimi prireditvami in predavanji o načinu uporabe gline. Ko so za to izvedeli mediji, sem postal zanimiv in začela se je brezplačna reklama. Članki v revijah Zdravje, Misteriji, Jana, prilogi Slovenskih novic, Zdravje in narava in raznih lokalnih novicah je pripomoglo k velikemu zanimanju za glino. Leta 2006 sem bil gost na Tv Slovenija v oddaji Dobro jutro ter v oddaji Vizita na Pop tv. Pop tv je posnel film o pripravi gline, ki se še danes predvaja na njihovi spletni strani. Televizija Slovenija je posnela dva prispevka za oddajo Obzorja duha, katera sta se je predvajala v Sloveniji in za tuje tv hiše. Bil sem gost velike večine slovenskih radijskih postaj in lokalnih televizij.

Glino uporablja več 1000 ljudi z različnimi težavami, kateri verjamejo v njeno moč. Zaradi veliko povratnih informacij in nasvetov zdravnikov odprtih do alternativnega zdravljenja lahko ljudem boljše svetujem kako naj glino uporabljajo. Vsakodnevno me namreč ljudje iz cele Slovenije, pa tudi iz tujine, pozovejo za nasvete.

Značilnosti gline BOLUS iz Komende

Na trgu obstaja veliko različne gline z različnih držav. Glina se razlikuje o sestavi in načinu pripravljanja.

Naša GLINA BOLUS IZ KOMENDE je bentonitna glina, ki je pripravljena ročno, ekološko in čisto, nakopana in sušena v neonesnaženem okolju. Je glina, ki se sestoji na bazi silicijevih silikatov in je ena redkih prodornih glin. Glede na sestavo gline in njeno pridelavo, je naša glina dobila primat med glinami.

Pri nas doma, v Komendi, si lahko vedno ogledate način našega dela z glino.

https://www.youtube.com/watch?v=EiYE0AgjLas

Prijava