Trgovina

Darilni Paket Bolus – glinena zobna krema + bambusova ščetka
1. februarja, 2018

Glina v veterinarstvu

Za živali pripravljamo obkladke natanko tako kot zase. Zdravljenje dopolnimo z losjoni, obkladki ali izpiranjem s prevretkom pušpanovih lističev.

Ranjenim ali bolnim živalim stik z glino zelo prija. Živali, ki živijo na prostosti, se s prizadetim delom telesa povaljajo v blato. Ranjena mačka bo prav rada legla na ležišče iz suhe gline, prekrito s krpo. To trdo in grobo ležišče ji bo ljubše od drugega, udobnejšega.

Kategorija:
Opis

Domače živali lahko povaljamo v blatno kopel, ki jo bomo pripravili v veliki jami, napolnjeni z glineno vodo.
Slinavko in parkljevko so že ozdravili z obkladki, ki so jih kravam polagali na noge, poslužili pa so se tudi glinenih premazov po gobcu.
Ponekod na deželi so hudo bolne živali rešili tako, da so jih po vsem telesu premazali z mešanico gline in kisa. Dobre rezultate lahko dosežemo tudi, če namesto kisa uporabimo slanico z morsko soljo.
Pri mačkah, ki se pogosto umivajo lahko kožušček premažemo z glino, saj jo z lizanjem neposredno tudi uživajo.
Za živino lahko poskrbimo tako, da v vodo za napajanje dodamo glino (4 velike žlice na liter prevrete vode). V mnogih primerih lahko glino zamešamo tudi v hrano (z bentonitom npr. nadomestimo 5% krme) in s tem blagodejno vlivamo na počutje živali, zmanjša se namreč njihova obolelost, poleg tega pa pripomoremo k boljši kvaliteti mleka in mesa. (Vir: Glina zdravi)

Ker so težave pri živalih lahko zelo različne, nas prosim kontaktirajte in našli bomo primerno rešitev.

Prijava

Ali ste pozabili geslo?

Ustvarite račun?